kohviubade jahvatamine

Kui palju kohvi ette jahvatada?

Mitte kunagi ei tohi jahvatada korraga rohkem ubasid, kui koheseks kohvivalmistamiseks kulub. Kui oad on jahvatatud, pääseb õhk aroomi andvate õlideni. Nende õlide haihtudes kaob ka kohvi aroom. Jahvatatud kohv hakkab peaaegu otsekohe pärast jahvatamist oma maitset kaotama. 

Kuidas valmistada kohvi Prantsuse presskannuga? 

Presskannuga kohvi valmistades tuleb oad jahvatades jämedaks jätta. Kui kohv on liiga peeneks jahvatatud, võib ta muutuda kibedaks ja on raske või isegi võimatu pressi kannu põhja lükata. Allpool õpite oma presskannu kasutama viisil, millest te ilmselt varem kuulnudki pole. Kuumutage pliidil või mikrolaineahjus tass piima (rasvatu piim sobib kõige paremini). Kuumutada tuleb täpselt nii kaua kuni piim on nii kuum, et näppu sinna panna ei saa. Piima ei tohi üle kuumutada, sest siis läheb see keema. Järgmisena valage piim puhtasse ja tühja presskannu ja liigutage seda mõned minutid üles ja alla. Piima kogus suureneb 3-4 korda ja sellist vahustatud piima on hea kasutada kapotsinode ja kohvi latte valmistamiseks.

kuidas valmistada kohvi prantsuse presskannuga
kuidas valmistada moka kohvi

Kuidas valmistada moka kohvi?

Kasutage filtrit, mis on spetsiaalselt teie filtrikorvile mõeldud. Kõige tavalisemad on pleegitatud valged paberfiltrid, kuid saadaval on ka pruunid paberfiltrid. Hästi sobivad ka pestavad traatvõrgust filtrid, mis on ka keskkonnasõbralikud.

Kuidas valmistada espresso kohvi?

Kui te koju masinat ostate, siis valige aparaat, millel on pump, mis vee läbi kohvi juhib. Ärge ostke auru juhtimisel põhinevat masinat. Korralik pumbaga aparaat maksab tavaliselt 300 kuni 1100 eurot, kuid kui soovite maitsvat espressot juua on investeering seda väärt. Kui saate kohvimasinasse vaid piiratud summa investeerida, siis soovitame osta moka kannu. Cappuccinode jaoks saab piimavahtu teha presskannuga (vaata nõuandeid prantsuse presskannu kasutamiseks).

leia sobiv kohv
kuidas espressot valmistada