Kuidas säilitada kohvi värskust: 5 olulist nõuannet

Kui soovite oma kohvi värskust pikendada, on õige hoiustamine võtmetähtsusega. Kohvioad on tundlikud ja reageerivad õhu, niiskuse ja temperatuuri muutustele. Seetõttu on oluline teada, kuidas neid elemente kontrollida ja kohvi õigesti hoida.

säilituspurk kohvile

1. Hoidke kohvi õhukindlas anumas

Kohvioad tuleks hoida õhukindlas anumas. Õhk võib kohvi maitset ja aroomi mõjutada ning seda oksüdeerida. Parim variant on kasutada vaakumpakendit, kuid kui see pole võimalik, siis võib kasutada ka tihedalt suletavat klaas- või plastiknõud. Kindlasti veenduge, et anum oleks puhas ja kuiv enne kohvi sisse panemist.

*Pildil on säilituspurk kohvile Koduekstra tootevalikust

 2. Vältige kohvi kokkupuudet valgusega

Kohvioad peaksid olema hoiustatud pimedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest. Valgus võib kohvi maitset ja aroomi mõjutada ning kaotada selle värskuse. Seetõttu tuleks kohvi hoida kohas, kus päikesevalgus ei pääse ligi.

3. Hoidke kohvi kuivas kohas

Kohvioad ei tohiks olla kokkupuutes niiskusega. Niiskus võib põhjustada kohvioa hallituse ja käärimise, mis võib mõjutada kohvi maitset ja aroomi. Seetõttu tuleks kohvi hoida kuivas kohas, eemal niiskuse allikatest, nagu näiteks köögiviljad, vesi ja muud niisked toiduained. 

4. Hoidke kohvi jahedas kohas

Kohvioad tuleks hoida jahedas kohas, et vältida kohvi riknemist. Ideaalne temperatuur kohvi hoiustamiseks oleks 10-15 kraadi. Kui see pole võimalik, siis võib kohvi hoida ka toatemperatuuril, kuid see tähendab, et kohvi tuleks tarbida kiiremini.

kohviubade jahvatamine

5. Joo kohvi võimalikult värskelt

Kohvioad kaotavad aja jooksul oma värskuse ja maitse. Seetõttu on soovitatav tarbida kohvi võimalikult kiiresti pärast seda, kui olete selle avanud. Parim viis tagada värske kohvi maitse on osta kohvioad, mida saab jahvatada vahetult enne kasutamist.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kohvi värskuse säilitamiseks on oluline hoida seda õhukindlas ja pimedas kohas, eemal niiskusest ning jahedas temperatuuris. Värskelt jahvatatud kohvi maitse on alati parem kui juba avatud pakendis oleva kohvi oma. Seetõttu soovitame kohvioad jahvatada vahetult enne tarbimist ning hoida kohvi värskena, tarbides seda võimalikult kiiresti pärast avamist. Järgides neid nõuandeid, saate nautida alati värsket ja aromaatset kohvi.

Translate

We are translating our website. We apologize for any translation errors. We continue to improve.

If we have any errors, you can warn us.