Hea tass kohvi hommikul võib luua meeleolu kogu päevaks. Kuid kui kohvikud on suletud, ei pruugi teie igapäevase tassi serveerimiseks loota baristale. Kui see nii on, võiksite ise hea tassi valmistada. Sõltuvalt päevas joodava kohvi kogusest võib see säästa ka sularaha. Nende üheksa lihtsa reegli abil saate igal hommikul valmistada täiusliku tassi kohvi otse oma kodus.
French Press
French Press on üks eelistatumaid kohvi valmistamise tehnikaid kodudes ja kontorites. Selle peamine põhjus on võimalus valmistada maitsvaid kohvi väga praktilisel viisil ja lühikese aja jooksul.
Valmistamine / 10 min:
• Lisage umbes 1 gramm kohvi ja keev vesi 1 tassi kohvi hulka.
• Vajutage 3-5 minuti pärast pressi ja kohv on valmis!
•Kasutage 1/15 suhet (nt 300 g vett 20 g kohvi jaoks)
Eelised:
French press kohvi valmistades on aroom ja sisu tugev, kuna kohv puutub kuuma veega otse läbi ilma filtrit läbimata.
Jällegi, kuna te ei kasuta pleegitatud paberist kohvifiltreid, mis sisaldavad kemikaale nimega dioksiin ja epiklorohüdriin, mis muutuvad veega kokkupuutel kantserogeenseks, peetakse prantsuse ajakirjandust üheks kõige puhtamaks ja tervislikumaks kohvi valmistamise tehnikaks.
MOKA POT
Neile, kellele meeldib kohvi väikeste portsjonitena ja kangena, on võimalik saavutada mokakannuga espressole lähim kohvikogemus.
Eelised:
Ainus asi, mida vajate tugeva kohvi valmistamiseks ja Moka potiga intensiivse maitse saamiseks, on pliit, mis on iga köögi üks sisseseade. Pealegi, kuna need on valmistatud alumiiniumist, hoiavad mokapotid kauem soojust sees ja teie kohv ei jahtu kohe.
Valmistamine / 15 min:
• Täitke oma Moka poti alumine kamber veega kuni kruvini, mida näete sees.
• Keetke vesi ja laske sellel 1-2 minutit puhata.
• Pange jahvatatud kohv kohvikambrisse, mille paksus sobib mokakannule, asetage see alumisse kambrisse ja pange kokku ülemine osa.
• Pane mokapott pliidile, tõsta kuumust veidi, kui vesi hakkab keema ja teeb hääli.
• Teie kohv on valmis, kui hakkate kuulda susisevat heli!
POUR OVER
Üle kallamine tähendab põhimõtteliselt kohvi keetmist filtris, valades sellele aeglaselt vett. Selle pruulimisprotsessi ajal kasutatakse enamasti Chemexi või Hario V60.
Eelised:
„Pour over” annab intensiivsema maitse, kuna see valmib, kohvi valmistamise ajal ühtlaselt niisutades kohvi kõiki osi, paljastades kohviubade ainulaadsed aroomid ja noodid.
MATERJALID:
* 32 g värskelt röstitud kohvi
* 500 ml keedetud joogivett (94 ° C)
* Kohviveski
Ettevalmistus / 10 minutit:
• Keetke vesi ja laske sellel 1-2 minutit puhata.
• Asetage filter tööriista, mida kasutate valamiseks.
• Pange jahvatatud kohvi õrn filtrisse ja tasandage pinna kõik kohad, siludes seda.
• Filtreerige aeglaselt veerand klaasi vett, et kogu kohv märjaks saada.
• Oodake 30 sekundit.
• Vala ülejäänud vesi 2-3 korda, puudutades sel viisil iga kohviosa ja oodates vahepeal.
AEROPRESS
MATERJALID:
* 16 g värskelt röstitud kohvi
* 230 ml kohvi jaoks sobivat vett (94 ° C)
* Kohviveski
* Täpne kaalumine
* Stopper
Ettevalmistus / 10 minutit:
KANGAS:
1. Jahvatage oma oad veidi peenemaks kui filtrikohv.
2. Kui sul ei ole veekeetjas filtreeritud vett, kuumuta oma süsivesikut 94 ° C juures (ära keeda vett ja seejärel jahuta).
3. Sisestage filterpaber Aeropressi perforeeritud filtrisektsiooni ja keerake see oma kohale.
4. Käivitage Aeropress, tass, filterpaber (paberilõhnast vabanemiseks) rohke kuuma veega.
5. Võtke tass kaalule ja asetage sellele aeropress.
6. Võtke jahvatatud kohv Aeropressi ja koputage selle külgi nii, et kohv moodustaks lameda voodi.
7. Lülitage kaal sisse ja käivitage kell.
8. Valage kiiresti kohvile 230 ml vett soojendajast ja segage intensiivselt 5 sekundit (kogu kohv peaks olema küllastunud).
9. Sisestage ülemine osa ilma aega kaotamata alumisse ossa, just nii palju, et see siseneks kummist ossa (seega hoiate ära kohvi voolamise paberist).
10. Esimesel minutil eemaldage ülemine osa ja segage uuesti 5 sekundit.
11. Asetage ülemine osa tagasi, võtke see kaalult maha ja vajutage õrnalt alla. Kogu aeg ei tohiks ületada 1,30 minutit.
12. Õhendage lihvimistaset, kui seda liiga kiiresti suruda, vastupidi, liiga aeglaselt surudes paksendage seda.
13. Võite juua kohvi sellisena, nagu see on, või lisada vett, et seda veidi lahjendada.
14. Keerake kruvi lahti ja suruge see lõpuni prügikasti, et kohvijääkidest lahti saada. Pese kõik osad kuuma veega.