Röst: tumedam
Happelisus: keskmine
Täidlus: kreemjas
Kasvukõrgus: 1100 – 1200 meetrit merepinnast
Töötlus: monsooned
Saagikoristusperiood: oktoober – veebruar
Maitsenoodid: maallähedane, vürtsikas, suitsune, magus tubakas
Monsooned Malabar töötluse käigus ladestatakse eelnevalt kuivtöödeldud kohvioad 10-15 cm paksuse kihina tellistest või betoonist hästi ventileeritud laopõrandale ja jäetakse 3 – 4 kuuks mussoonvihmade ja tuulte meelevalda. Selle aja jooksul rehitsetakse, segatakse ja pannakse oad kottidesse ootele korrapäraste ajavahemike järel korduvalt. Oad paisuvad ligi kaks korda, muudavad värvi ja kaotavad esialgse happesuse, mille tulemuseks on praktiliselt neutraalse pH-tasemega maitseprofiil. Ubade hele värvus, kuju ja suurus, samuti aroom ja maitse on just sellise töötlemise tulemus. Kohvisordil on kõrge kvaliteedi märgis AA.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.