Kinkepakis: pähklite ja kuivatatud puuviljade segu 300g (mandlid Non Pareil, India pähklid, poolitatud Kreeka pähklid, kestadeta sarapuupähklid, papaia- ja kookosekuubikud, kiiviviilud, ingveripalad fruktoosiga); keskmiselt röstitud ja maitsestatud kohvioad 6 x 200g.
Pähklite ja kuivatatud puuviljade segu koostisosad:
sarapuupähklid (12,5%), India pähklid (12,5%), mandlid (12,5%), Kreeka pähklid (12,5%)
12,5% kiivilõigud (suhkur, E330, E133, E102, konservant (E223) sulfitid)
12,5% ingveritükid (fruktoos)
12,5% papaia (suhkur, konservant (E223) sulfitid)
12,5% kookos (suhkur, konservant (E223) sulfitid)
Toitumisalane teave 100 g toote kohta: 1062kJ, rasvad 55,5g, millest küllastunud rasvhapped 2,8g, süsivesikud 51,2g, millest suhkrud 36,65g, valgud 8,7g, naatrium 69,3mg. Sisaldab sulfiteid.
Kohvioad sisaldavad lõhna- ja maitseaineid, kuid ei sisalda allergeene ja sobivad veganitele.
Õhukindlalt suletuna ventiiliga pakend tagab kohvi värskuse pikemaks ajaks. Kõige parem kohv valmib värskelt röstitud kohviubadest.
Parim enne: 1 aasta.
*Kohvipakend võib erineda pildil näidatust.
Nõuanne jahvatamiseks
Ärge jahvatada korraga rohkem ubasid, kui koheseks kohvivalmistamiseks kulub. Jahvatatud kohvi puhul pääseb õhk aroomi andvate õlideni. Nende haihtudes kaob ka kohvi aroom. Seetõttu hakkab kohv peaaegu otsekohe pärast jahvatamist oma maitset kaotama. Erinevad kohvi valmistamisviisid nõuavad erinevat jahvatust. Kohv, mida valmistatakse nõretades, peab olema jahvatatud granuleeritud suhkru sarnaseks. Kogu nõretamine peaks toimuma nelja kuni kuue minuti jooksul. Kui kohv on läbi nõrgunud kiiremini kui nelja minuti jooksul, tuleb ubasid pisut peenemaks jahvatada. Kui nõretamine kestab kauem kui kuus minutit, tuleb jahvatus pisut teralisem jätta. Espresso vajab eriti peent jahvatust; kohv peab olema peaaegu nagu pulber ja õrnalt sõmerjas. Korraliku espresso jahvatuse saladuseks on selle valmimisaeg. Ca 30g espressot peaks valmima umbes 25 kuni 30 sekundi jooksul. Nagu ka nõretatud kohvi puhul, peab siingi kohvioad peenemaks jahvatama, kui espresso valmib kiiremini kui 25 sekundi jooksul. Kui jook valmib kauem kui 30 sekundit, tuleb oad jätta jahvatamisel jämedamaks.
Nõuanne säilitamiseks
Kohvi ei ole soovitatav hoida külmutuskapis, kuna ta võtab külge teiste külmkapis olevate toiduainete aroomi ja maitse. Kui kohvioad on pakitud spetsiaalselt hoiustamiseks mõeldud taassuletavasse pakendisse, millel on ühesuunaline klapp kogunenud gaasi väljutamiseks ning hapnikuga kokkupuute vältimiseks, siis saab seda pakendit ka kodus edukalt kasutada ja ei pea kohvi ümber valama. Kui aga kohvioad on ilma taassuletava pakendita, tuleks pakend klambriga sulgeda ja hoiustada kuivas ja jahedas kohas, eemal päikesest ja tugevatest aroomidest. Sellise pakendi võib omakorda panna õhukindlasse anumasse, või kallata oad ümber läbipaistmatusse anumasse. Kokkuvõtteks tuleb kohv hoida puhtas, kuivas, õhukindlas nõus, jahedas ja pimedas kohas.
Nõuandeid presskannu kasutamiseks
Presskannuga kohvi valmistades tuleb oad jahvatades jämedaks jätta. Liiga peenikese kohvipuru puhul tulevad kibedad ja kirbed maitsed liiga kiiresti esile. Enne purule valamist tuleks keedetud veel lasta jahtuda umbes 94-95 kraadini, mil see ei riku puru kõrvetamisega joogi maitset. Ühe umbes 300 ml kruusi sisse võiks lisada 7-8g kohvipuru. Hoides kohvipuru kauem vees, muutub kohv kibedamaks ja kirbemaks ja seda suurem on joogi kofeiini sisaldus. Kohvi “tõmbamise“ aeg võiks olla sõltuvalt soovitavast maitsetugevusest 3-5 minutit.
Presskannu saab edukalt kasutada ka piimaga kohvijookide valmistamiseks. Soovitud kogus piima tuleb kuumutada nii kuumaks, et näppu sinna enam pista ei saa. Kindlasti jälgida, et piim ei läheks keema. Järgmisena valage piim puhtasse ja tühja presskannu ja liigutage presskolbi mõned minutid üles ja alla. Tekib piimavaht, mida saab kasutada cappoccino ja latte kohvi valmistamiseks.
Nõuandeid moka kohvi valmistamiseks
Kasutage filtrit, mis on spetsiaalselt teie kohvifiltri korvile mõeldud. Kõige tavalisemad on pleegitatud valged paberfiltrid, kuid saadaval on ka pruunid paberfiltrid. Hästi sobivad ka pestavad keskkonnasõbralikud traatvõrgust filtrid.
Espresso valmistamine
Kui plaanite koju kohvimasinat osta, siis valige aparaat, millel on pump, mis vee läbi kohvi juhib. Vältige auru juhtimisel põhinevat masinat. Korralik pumbaga aparaat maksab mitmesajast kuni mitmetuhande euroni, kuid kui soovite nautida maitsvat espressot, on investeering seda väärt. Piiratud eelarvega kohvisõbrale soovitame osta mokakann.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.